Fortsätt till huvudinnehåll

Vernissage med Augmented Reality

Har befunnit mig i Esteternas eget hus i över 10 år och varje år har det alltid varit vernissager och slututställningar för de elever som går sista året på bild och form. Redan tredje året kändes det som man kan konceptet. Lite cider och salta pinnar och ungefär samma tavlor och skulpturer, mest tavlor med ungefär samma motiv, tonårsångest i olika former, upphängda och presenterade på samma sätt varje gång, och inte så mycket mer publik än de närmast sörjande. En del riktigt bra saker som förtjänar en större publik och en större spridning.

Om vi kan enas om att bild handlar om kommunikation så är ju tråkigt om man inte får kommunicera och visa upp sina verk för så många som möjligt.

Jag har tidigare fuskat i att använda Augmented Reality och låtit eleverna använda det som ett hjälpmedel när de ska redovisa olika projekt för klassen men inte hittat någon bra gratis programvara för de syften som eleverna har behövt det till. Det finns en enorm potential med att jobba med Augmented Reality som utställningsmetod och presentationsmetod.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att rita och måla i datorn

Det finns en rad programvaror för att rita och måla i datorn, min personliga favorit är Corel Painter men smaken är som sagt delad. Jag har valt de tre vanligaste, Corel Painter, Gimp och Photoshop. Om du befinner dig på en skola som inte redan har något bildbehandlingsprogram skulle jag rekommendera att du ber om Photoshop Min personliga favorit är Corel Painter 12 som jag har haft mycket nöje av. Programmet kostar ca 3900 kronor och imiterar olika material som tex vattenfärg eller olja. Ladda ner en 30 dagars testversion här... Näst på tur står GIMP som är ligger under öppen källkod vilket betyder att alla som vill kan jobba med och lägga till nya funktioner i programmet. GIMP är ett mycket kompetent program och helt gratis att använda Ladda ner version 2.8 här... Photoshop är det vanligaste programmet för bildbehandling Ladda ner en 30 dagars testversion här.. .

Guide till att skapa dig själv som en Navi ur filmen Avatar

Med lite kreativitet och tid kan du åstadkomma fantastiska saker tillsammans med dina elever, Ett punkt som jag jobbar på att implementera i min undervisning är att eleverna skall skapa en digital kopia av sig själva i 3d som Navis ur filmen Avatar. Science Fiction och det går inte säger skeptikerna, det blir för dyrt, hur får du tag i den utrustning du behöver. Frågorna hopar sig. Det här kan jag väl ändå inte göra i en fjärdeklass ? men eleverna håller ju på med färgcirklar och akryltroll. Det du behöver är tre saker, tid, tålamod och gratis programvara. Jag har redan talat om och lagt upp länkar till programvaran, 123D Catch och Sculptris. För att underlätta har jag valt att bara göra huvudet, men hela kroppen skulle fungera lika bra det blir bara lite knöligare om man vi ha bra kvalite på hela modellen när man fotar den. 1) Du tar 9 bilder av ditt huvud i 360 grader lite överlappning mellan varje bild. (ju färre bilder du lyckas använda ju lättare blir det att måla di

Intressant gratisprogram för illustration och måla i datorn

  www.krita.org